De dalai lama zijn verjaardag wordt op 21 juni gevierd. Hij wordt 80 jaar. In 1959 vluchtte de eerste dalai lama met 1.000 Tibetanen naar India. China trad hardhandig op tegen de Tibetaanse opstand. De dalai lama van nu ontving de Nobelprijs voor de Vrede. Hij zet zet zich in om tot een vreedzame oplossing te komen van de Chinese overheersing van Tibet.

De Vlaamse jongen Giel is onlangs verhuisd naar India, een land in Azië. Daar leeft hij samen met monniken in een boeddhistisch klooster. Giel volgt er lessen om zelf monnik te worden. Giel bezoekt België.Monnik zijn in Sri Lanka.Giel krijgt bezoek van de dalai lama.


Op 6 juli wordt Tenzin 80 jaar. Maar volgens de Gregoriaanse kalender wordt de dalai lama pas 80 jaar op 6 juli, dan zal hij overigens in de VS zijn. Voor de Tibetanen en hun maankalender wordt zijn verjaardag echter gevierd op 21 juni.